Dunajská Streda com.header.close
Výber predajne môže ovplyvniť skladové zásoby vybraného tovaru, jeho cenu, prípadne aj cenu dopravy.
Prihlásenie
0
menu

Chianti Classico Riserva DOCG, Borgo Scopeto, Toscana

Chianti Classico Riserva DOCG, Borgo Scopeto, Toscana

Svoje meno získalo podľa historickej dedinky, ktorá bola v 15. storočí opustená – dnes symbolizuje najdôležitejšiu vinicu pivnice a je veľmi tradičným Chianti, produkovaným len z odrody Sangiovese
13
 bodov
cena za ks
Pre objednanie tejto položky Vám chýba ešte 13 bodov
k dispozíci > 5 ks
Číslo položky: BZ00109019
popis
  • aróma vína prekvapí svojim ovocným charakterom, ktorý pripomína veľmi zrelé čerešne a višne v sprievode tónov ušľachtilého dreva, cédra a tabaku, spolu s korením a toskánskymi bylinami
  • v chuti je potom veľmi plné a dlhé so štruktúrovanou trieslovinou a kvalitnou kyselinkou, je dlhé a mocné
  • poloha: Toskánsko, srdce oblasti Chianti Classico, vinice v Castelnuovo Berardenga a Vagliagli, podložie bohaté na kamene; nadmorská výška viníc: 350–420 m n.m., zber hrozna je rýdzo z CRU vinice Misciano
  • vinifikácia: ručný zber hrozna a prísna selekcia, fermentácia prebieha pri 28–30 °C počas 6 dní, premiešavanie matolín a prelievanie cez šupky, aby došlo k vyextrahovaniu aromatických i chuťových zložiek, víno potom leží na šupkách ďalších 15 dní; zrenie prebieha 24 mesiacov v 30hl dubových sudoch zo slovinského duba v kombinácii s 500l sudy z francúzskeho duba tonneaux; ďalej víno dozrieva vo fľaši 3 mesiace
  • gastro párovanie: steaky, grilované červené mäso a vyzreté syry
  • teplota servisu: 16 – 18 °C
  • obsah alkoholu: 14 %
  • popis
  • aróma vína prekvapí svojim ovocným charakterom, ktorý pripomína veľmi zrelé čerešne a višne v sprievode tónov ušľachtilého dreva, cédra a tabaku, spolu s korením a toskánskymi bylinami
  • v chuti je potom veľmi plné a dlhé so štruktúrovanou trieslovinou a kvalitnou kyselinkou, je dlhé a mocné
  • poloha: Toskánsko, srdce oblasti Chianti Classico, vinice v Castelnuovo Berardenga a Vagliagli, podložie bohaté na kamene; nadmorská výška viníc: 350–420 m n.m., zber hrozna je rýdzo z CRU vinice Misciano
  • vinifikácia: ručný zber hrozna a prísna selekcia, fermentácia prebieha pri 28–30 °C počas 6 dní, premiešavanie matolín a prelievanie cez šupky, aby došlo k vyextrahovaniu aromatických i chuťových zložiek, víno potom leží na šupkách ďalších 15 dní; zrenie prebieha 24 mesiacov v 30hl dubových sudoch zo slovinského duba v kombinácii s 500l sudy z francúzskeho duba tonneaux; ďalej víno dozrieva vo fľaši 3 mesiace
  • gastro párovanie: steaky, grilované červené mäso a vyzreté syry
  • teplota servisu: 16 – 18 °C
  • obsah alkoholu: 14 %
  • Vážime si vášho súkromia
    Robíme všetko pre to, aby sme vám zobrazovali obsah, ktorý vás zaujíma. K tomu nám pomôže váš súhlas s využívaním súborov cookies. Vďaka tomu budeme môcť používať údaje o vašom prezeraní webu DEK.sk. Poskytnuté informácie sú u nás v bezpečí a toto nastavenie navyše môžete kedykoľvek upraviť alebo vypnúť.