Liptovský Mikuláš otvorené 07:00–16:30
Výber predajne môže ovplyvniť skladové zásoby vybraného tovaru, jeho cenu, prípadne aj cenu dopravy.
Prihlásenie
0
menu

Primitivo di Manduria 60 anni DOC, San Marzano, Puglia

Primitivo di Manduria 60 anni DOC, San Marzano, Puglia

Veľmi ojedinelé červené víno odrody primitivo v priemere zo šesťdesiatročných viníc, farba je temná až nepriehľadná s veľmi vysokou viskozitou, vôňa je intenzívna s tónmi kakaa a prezretého čierneho lesného ovocia, lekváru a veľmi sladkého korenia a cédru – pôsobí elegantne a vyvážene s dlhšou a zamatovou dochuťou
22
 bodov
cena za ks
Pre objednanie tejto položky Vám chýba ešte 22 bodov
k dispozíci > 5 ks
Číslo položky: BZ00109011
popis
  • poloha: juh Talianska, Puglia, kraj nazývaný San Marzano, neďaleko mestečka Neviera e Casa Rossa; pôdy sú zemena ílovité s prímesou červených ílov, veľmi jemná pôda s časticami vápenca, výnimočne kamenistá, táto "červená" pôda je príčinou vysokého obsahu železa v pôde, to je aj dôvodom vysokej farby miestnych vín, klíma je veľmi teplé s minimálnymi zrážkami, veľmi typické a vhodné podmienky pre kultiváciu odrody Primitivo
  • vinifikácia: ručný zber v druhej polovici augusta až do začiatku septembra, zber prebieha do malých prepraviek, aby nedošlo k znehodnoteniu hrozna, 80 % zberu maceruje po dobu 18 dní, zvyšných 20 % zberu maceruje spolu s lokálnymi kvasinkami pri teplotách 24–26 °C, víno zreje 6 mesiacov v sudoch z francúzskeho duba
  • gastro párovanie: zverina, červené mäso, vyzreté syry a výrazné omáčky
  • teplota servisu: 16–18 °C
  • obsah alkoholu: 14,5 %
  • popis
  • poloha: juh Talianska, Puglia, kraj nazývaný San Marzano, neďaleko mestečka Neviera e Casa Rossa; pôdy sú zemena ílovité s prímesou červených ílov, veľmi jemná pôda s časticami vápenca, výnimočne kamenistá, táto "červená" pôda je príčinou vysokého obsahu železa v pôde, to je aj dôvodom vysokej farby miestnych vín, klíma je veľmi teplé s minimálnymi zrážkami, veľmi typické a vhodné podmienky pre kultiváciu odrody Primitivo
  • vinifikácia: ručný zber v druhej polovici augusta až do začiatku septembra, zber prebieha do malých prepraviek, aby nedošlo k znehodnoteniu hrozna, 80 % zberu maceruje po dobu 18 dní, zvyšných 20 % zberu maceruje spolu s lokálnymi kvasinkami pri teplotách 24–26 °C, víno zreje 6 mesiacov v sudoch z francúzskeho duba
  • gastro párovanie: zverina, červené mäso, vyzreté syry a výrazné omáčky
  • teplota servisu: 16–18 °C
  • obsah alkoholu: 14,5 %
  • Vážime si vášho súkromia
    Robíme všetko pre to, aby sme vám zobrazovali obsah, ktorý vás zaujíma. K tomu nám pomôže váš súhlas s využívaním súborov cookies. Vďaka tomu budeme môcť používať údaje o vašom prezeraní webu DEK.sk. Poskytnuté informácie sú u nás v bezpečí a toto nastavenie navyše môžete kedykoľvek upraviť alebo vypnúť.